Engel

Disse små engle har vi lavet i min dagpleje, Stenlille private dagpleje, af en flødekarton.Flødekartonerne har børnene selv haft med hjemmefra.

Englene er nemmere udgave af den engel af mælkekarton som jeg tidligere har blogget om.Til englene har vi brugt 1/4 l flødekartoner af den nye slags, men den kan også laves af en almindelig mælkekarton eller flødekarton.Hvis du vil lave den af en almindelig mælkekarton/flødekarton, skal du lægge toppen af kartonen ned, så den bliver nogenlunde flad foroven og klipses eller tape den fast så den holdes nede.For englen ikke skulle være for let at vælte, kom vi først lidt tørt grus i flødekartonerne og satte skruelåget på igen.

Vi brugte 1 karton pr. engel.Børnene og jeg kom limstift på hele kartonen.Børnene beklædte mælkekartonen med hvidt printerpapir papir ved at trille kartonen hen over det hvide printerpapir.Bagefter klippede vi med hjælpesaksen det papir af, som stak ud i enderne af kartonen.

Man kan også trække tubestrik ud over kartonen som vi gjorde da vi lavede nisserne, eller male kartonen som jeg gjorde med min egen engel. Jeg klippede en guld piberenser midt over.

Børnene limede piberenseren fast til  baghoveded af en vatkugle med et formalet ansigt, så den blev til en glorie.Børnene tog skruelåget af mælkekartonen.Inden børnene limede hovedet på, øvede de sig et par gange i at sætte det på kartonen og samtig sørge for englen kunne se på dem.

Jeg sagde, at de skulle kunne se i englens øjne, en besked som de sagtens forstod.Vi tegnede børnenes fødder på hvidt karton.Vi klippede fødderne ud med hjælpesaksen.Jeg lavede en fold på de udklippede barnefødder, så de var nemme at sætte på.Børnene dekorede deres udklippede fødder med pailletter.Sammen limede vi børnenes fødder på englen som vinger.Du kan også lave vinger af omrids af barnets hænder eller fjer.

Børnenes engel var færdig.

Find mange flere ideer med mælkekartoner i mine bøger Sjov Med Mælkekartoner 1 og 2 som kan stadig købes billigt lige her.
Salget af bøgerne stopper når de er udsolgt sog senest 31/13-2019.
Her er mit lille  galleri med billedlink til mine andre mælkekartonsideer her fra bloggen.
Klik på billederne og du kommer til vejledningen.

Kæpheste
Farve terning
Fugl af mælkekarton
Græskar lygte
Liggende løve
Løve af mælkekarton
Skildpadde af mælkekarton
Giraf af mælkekarton
Høne (hane og kylling) af mælkekarton
Adventskrans af mælkekarton og papruller
Engel
Engel af mælkekarton
Julenisser i flere sværhedsgrader
Adventskrans
Mælkekarton spøgelse
Fugl af mælkekarton
Karsen
Vase af mælkekarton
Dracula og andre Halloween ideer

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


6 Responses to "Engel"

 • virkelig virkelig søde, tak for alle de ideer som du har beriget mig med i løbet af året.Rigtig god jul til dig. kh Louise

  1 Louise said this (25. december 2012 at 14:00)


 • dejligt du kan lide min side Louise 🙂 også god jul til dig

  2 Agnes said this (25. december 2012 at 16:44)


 • Super cool ud. Det må prøves…

  3 Cille Rasmussen said this (26. december 2012 at 16:29)


 • Tak Cille

  4 Agnes said this (26. december 2012 at 16:43)


 • Også en sød figur, tak

  5 Hanne said this (22. maj 2013 at 06:27)


 • Tak Hanne 🙂 🙂

  6 Agnes said this (22. maj 2013 at 21:56)


Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier