Kyllingeboller

I min dagpleje, Stenlille private dagpleje, har vi flere gange bagt disse sunde kyllingeboller.

kyllingboller
Claus foreslog i sin tid, at jeg brugte gurkemeje til at farve dejen gul med.

I hans tid som kok brugte han altid gurkemeje, når de skulle farve ris.

Gurkemeje er perfekt til at farve boller med, og det smager næsten ikke af noget.

Man kan bruge en almindelig bolledej og tilsætte den et par tsk. fulde gurkemeje.

Jeg laver gerne en mere sund dej til kyllingebollerne og den opskrift får i her.

Vi river 150 g. gulerødder på foodprocessoren.

Vi hælder 4 dl vand i en skål.

Vi kommer gulerødderne op i vandet.

I vandet kom vi 150 g. rugmel, ½ dl olie, 1 tsk. gurkemeje,  1 lille spsk. salt og 1 lille spsk. sukker.

Så rører vi rundt i blandingen.

Vi lader blandingen stå og trække ½ time.

Rugmel suger meget vand og gulerødder afgiver meget vand, derfor sætter vi det til at trække i  ½ time, men længere eller kortere tid kan også gøre det.

Så rører vi rundt i blandingen igen, og vi tilsætter en pakke gær.

Når den er opløst kommer vi 450 g hvedemel i. Melmængden kan svinge, men der skal bruges nok til, at dejen er ret fast.

Vi skræller gulerødder og skærer dem i lange trekanter til næb.

Når dejen har hævet 1½ time, former vi den til boller.

Derefter kommer børnene 2 rosiner på til øjne og sætter 1 gulerodsnæb på.

Til sidst bliver bollerne penslet med en blanding af vand og gurkemeje.

Så hæver bollerne ca. 1 time.

Vi sætter dem i en kold oven og de blev bagt 20 min ved 200 grader.

Det er altid nogle meget ivrige og sultne børn som spiser af kylllingebollerne 🙂

Man kan nøjes med at at bage bollerne med rosinøjnene og så tilføre gulerodsnæbbet bagefter. Det gør jeg med de boller, som jeg har beregnet ikke bliver spist den dag.

Du kan også sagtens sætte 2 boller sammen, den ene til hoved og den anden til krop.

Jeg vælger kun at lave hoveder, fordi det ville være nemmere at overskue for børnene at skulle spise.

Nogle af børnenes tunger bliver gule efter de havde spist af bollerne 🙂

Det morer vi os meget over 🙂

Her er billedlink til andre af mine sunde mad og drikkeopskrifter 🙂
Klik på billeder og du kommer til opskriften 🙂

Sundt æblesnask
Sund syrenblomst drik
Mælkebøtteboller
Sunde glutenfri Pandekager
Sundt chokoladepålæg
Sundt frugtpålæg
Banan is/softice
Sund hyldeblomst drik
Opfølgning på kartoffelprojektet
Plante tomater i dagplejen.
Kartofler i spande
Rugbrød med kerner
Sunde muffins
Rugbrød uden kerner
Hjemmelavet surdej
Kyllingeboller
Konfektdagen
Rugbrøds julemanden
Rugbrødspigen

 

 

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


5 Responses to "Kyllingeboller"

  • De ser virkelig lækre ud. kan rigtig godt lide din kostpolitik 🙂 Fortsæt det gode arbejde.

    1 Hike said this (27. april 2012 at 12:45)


  • Mange tak Hike 🙂

    2 Agnes said this (2. maj 2012 at 07:39)


  • I really like your writing style, wonderful information, appreciate it for putting up : D.

    3 Season said this (28. februar 2013 at 18:19)


  • Ja ja, jeg har godt læst om at gurkemeje kan farve. Det må jeg da prøve….
    tak for opskriften 🙂

    4 Josephine said this (18. marts 2013 at 19:03)


  • Hej Josephine – det var så lidt, der kommer sikkert flere opskrifter. held og lykke med at farve boller 🙂 hilsen Agnes

    5 Agnes said this (19. marts 2013 at 18:56)


Follow us on

  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Kategorier