Plante tomater i dagplejen.

Jeg havde tænkt på, at børnene i min dagpleje, Stenlille private dagpleje, ville have meget ud af, at så deres egne tomater.Børnene har haft rigtig meget ud af, at vi har plejet og passet de kartofler, vi plantede i dagplejen i april måned.For at fremme forståelsen for tomat projektet, valgte jeg, at børnene plantede hver 1/4 tomat i en urtepotte.Vi tog urtepotterne med ind, vandede dem godt og trak en plastikpose ud over potten.Efter en lille uges tid, tittede de første tomatspirer frem og der kom mange.
Vi tyndede ud i tomatplanterne flere gange.Når vi tyndede ud, holdt jeg en finger om den største og stærkeste plante, og børnene kunne frit hive de andre planter op.Tomaterne bliver vandet tit og ofte.Jeg havde selv afprøvet projektet tidligere på året. De tomatplanter, jeg fik ud af det, har jeg lige plantet ud i drivhuset, og de er netop begyndt at blomstre.Tomatplanterne er også velegnet til at plante i spande, som vi gjorde med kartoflerne.Her er et lille galleri med billedlink til andre forårs og sommerideer her på bloggen 🙂
Klik på billederne og du kommer til vejledningen

Snegl af sneglehuse
Andedammen
Mariehøne
Plantetid i dagplejen
En speciel dato
Lille sort kat
Mine værdifulde malerier
Vase af mælkekarton
Smukke sten
Solsikken
Strandtur og stenpigen
Fuglen
Æbletræet
Mariehønen

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


6 Responses to "Plante tomater i dagplejen."

 • Ganske smart måde at få læring ind i børnene . Helt klar en ide jeg skal have udført i mit virke pædago. Endnu en gang Tak Agnes. :0)

  1 Karina Swendsen said this (31. maj 2013 at 18:01)


 • Hej Karina – det var ihvertfald en ide som gik rent ind hos børnene 🙂

  2 Agnes said this (31. maj 2013 at 18:34)


 • Spændende aktivitet du har fundet på der der. Det har jeg aldrig hørt om før. Jeg glæder mig til at selv at prøve med en god ynglings tomat som jeg har svært ved at få fat i.

  3 Lene Kristoffersen said this (4. juli 2013 at 16:30)


 • Hej Lene!
  Held og lykke med det 🙂

  4 Agnes said this (4. juli 2013 at 19:18)


 • totalt sejt!!

  5 Susanne said this (13. juli 2013 at 14:22)


 • Mange tak Susanne 🙂

  6 Agnes said this (14. juli 2013 at 17:37)


Follow us on

 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Kategorier