Gamle og nye versioner af håndjuletræet

Her får du nye måder at lave håndjuletræet på, og også de gamle kendte fra nogle af mine bøger.håndjuletræ1Ideen til håndjuletræet blev første gang vist i min første bog, Sjov Med Hænder i 2005.Siden er ideen blevet meget udbredt, og håndjuletræet er, ligesom de fleste af mine modeller, meget nemt at gøre til sit eget, idet skabelonerne er enkle og nemme at tegne selv.100Til juletræet i bogen brugte jeg 8 tegnede omrids  af barnehænder på grønt karton.
Jeg formede et juletræ af hænderne, limede stammen på forneden bag på juletræet og stjernen på foran i toppen.håndjuletræI 2. udgave af Sjov Med Hænder, som udkom i 2007, viste jeg også en forenklet udgave af juletræet, hvor det kun blev lavet af omridset af én barnehånd.102Jeg brugte et tegnet omrids af et af barnets hænder på grønt karton.

Jeg limede stammen bag på barnehånden og stjernen foran ved håndroden, så var det juletræ færdigt.håndjuletræ5

Dette meget enkle håndjuletræ er velegnet som pynt på juletræet i en snor eller med en klemme limet bag på håndjuletræet, så du kan sætte håndjuletræet fast på juletræet med klemmen.

Eller eksempelvis hænge håndjuletræer fra hvert af barnets leveår på række i et reb ned fra loftet.håndjuletræ8I Sjove Ting Til Jul som udkom i 2008, viste jeg igen håndjuletræet, denne gang i en lidt sværere version limet på en kegle som du kan se her.håndjuletræ2Til keglejuletræet tegnede jeg 9 omrids af barnehænder, men størrelsen på barnehænderne og keglen afgør hvor mange omrids der skal bruges.

Jeg limede barnehænderne på keglen.

Jeg skar en ridse i toppen af keglen og satte stjernen fast i ridsen.108Alle juletræerne kan pyntes med glimmer, pailletter og udstandsede figurer.håndjuletræ7Du kan også lave de flade håndjuletræer som håndaftryk og male stammen og stjernen på eller klippe dem i karton.

Det skal vi gøre i min dagpleje, Stenlille private dagpleje, i år, vi har allerede lavet håndaftrykkene.håndjuletræ9Til det lille barn, som ikke kan klippe, er det en rigtig god ide at klippe håndjuletræet ud sammen med barnet med en hjælpesaks.håndjuletræ4Til barnet, som lige har lært at klippe, kan det være for kompliceret at klippe hænder ud, men det er der også råd for. Her kan man lave et håndaftryk på karton og tegne en forenklet klippelinje uden om.

Håndjultræet er en model, som man kan have glæde af at lave hvert år og se udviklingen fra år til år i barnets kreativitet og fysiske udvikling.håndjuletræ3Der kommer ikke flere udgaver af håndjuletræet, men i min bog Året Rundt Med Hænder Og Fødder fra 2012 har jeg lavet et juletræ af barnets føddder, hvis du vil se det, må du låne bogen på biblioteket 🙂118

Her er så juletræerne i en lille film 🙂

Her er billedlink til ideer her fra bloggen hvortil jeg har brugt fingre, hånd og fodaftryk 🙂
Klik på billedet og du kommer til vejledningen 🙂

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


4 Responses to "Gamle og nye versioner af håndjuletræet"

 • Bliver helt nostalgisk, det har jeg lavet med mange børn fra dine bøger, kh Elisabeth

  1 Eliasabeth said this (27. november 2013 at 17:06)


 • Hej Elisabeth 🙂 Tak.

  2 Agnes said this (27. november 2013 at 20:13)


 • åh hvor skønne 🙂

  3 Annie said this (27. november 2013 at 21:54)


 • Tak Annie 🙂

  4 Agnes said this (27. november 2013 at 22:16)


Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier