Bevar de private børnepassere

Jeg er privat dagplejer og det er jeg meget stolt af.

Jeg sagde mit faste job (og faste løn) som kommunal dagplejer op i 2008 for at blive privat dagplejer, og det eneste jeg fortryder i den forbindelse er, at jeg ikke gjorde det noget før.

FOA har i et par måneder forsøgt at få regeringen til at forbyde os private dagplejere, eller private børnepassere, som vi hedder ifølge loven, og nu er SF kommet med på vognen.

Vi har ikke gjort noget galt, med mindre det at udføre et godt stykke arbejde er at gøre noget galt 🙂

Grunden er jo ganske tydelig og det lægger FOA heller ikke skjul på, der kommer flere og flere private dagplejere til og det har jo den konsekvens, at der er tomme pladser i den kommunale dagpleje.

I en privat virksomhed, ville man se indad og finde grunden til, hvorfor kunderne vælger konkurrenterne, enten ville man tage kampen op, eller også ville man lukke sin forretning.

Men det er ikke det FOA og SF vil, de vil gå en anden vej, nemlig at prøve at lukke deres konkurrenter (os private) 🙁

FOA og SF har slet ikke tænkt over, hvad de vil få ud af at tvinge forældrene over i kommunal pasning.

De vil få en masse utilfredse forældre, som uanset hvor godt det tilbud de får, vil føle sig snydt, fordi de havde ønsket noget andet for deres børn.

FOA og SF siger, at der er for lidt tilsyn i den private dagpleje, men det er de enkelte kommuner, der bestemmer, hvor meget tilsyn der skal være, og tilsynet er velkomment hos de private dagplejere 🙂

FOA og SF siger at kvaliteten er for dårlig, fordi der ikke er noget krav om at private dagplejere skal lave læreplaner. Dem kan vi da sagtens lave, det er ikke os der har lavet loven.

Men vil forældrene have alt det papirarbejde, siden de vælger os?

Hvis en privat virksomhed vil have succes, så må den sælge det produkt som kunden vil have.

Vi private dagplejere eksisterer udelukkende fordi, vi laver et godt arbejde 🙂

Det er ikke ligesom i det offentlige regi, at vi kan lukke konkurrenterne, for at få kunder, heller ikke selvom de måske gør et dårligt arbejde.

I øvrigt kan det undre rigtig meget hvor FOA og SF vil skaffe pengene fra, for det er meget billigere for kommunerne at have private dagplejere end kommunale dagplejere og vuggestuer.

Skal private dagplejere forbydes, bør man jo også forbyde alt andet privat pasning, men det er måske det næste skridt 🙁

🙂 Læs også om hvilke kreative ting vi laver i Stenlille private dagpleje: http://agnesingersen.dk/blog/?s=stenlille

Pressemeddelelsen fra FOA 7 februar 2012

Udtalelse fra SF

 

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


6 Responses to "Bevar de private børnepassere"

 • Valgfriheden er vigtig for mange og hvad er vigtigere, end selv at kunne vælge sit barns pasningsordning? Valget er helt essentielt for os forældre og udbuddet må være varieret.

  Konkurrence er jo også en måde, hvorpå man som part på markedet må oppe sig og gøre sit yderste for, at bevare sin position. Ærgeligt, at kommunerne og de kommunale dagplejere ikke tager den udfordring op, i stedet for at tvinge de private dagplejere til at lukke. Det er i mine øjne magtanvendelse af den grimmeste slags.

  Jeg kan overhoved ikke nogen fordele for de involverede familier i, at de måske står overfor at skulle tage børnene ud af deres trygge rammer og hen i en kommunal dagpleje. Der tænkes slet ikke på, hvad der er bedst for børnene og deres forældre – men udelukkende på kommunernes magtposition.

  Jeg håber, at mange flere vil støtte op om de private dagplejere.

  De bedste ønsker

  Pernille Gyldensøe

  1 Pernille Gyldensøe said this (12. februar 2012 at 18:57)


 • jeg krydser fingre for jeres kamp for jeres gode job

  2 Hanne said this (13. februar 2012 at 08:02)


 • Mange tak for jeres støtte 🙂

  3 Agnes said this (15. februar 2012 at 15:43)


 • Det sidste nye er så at FOA syntes læreplanerne er spild af tid 🙂 Foa har ellers ment vi private passere burde lave læreplaner for at komm eop på neveau med de kommunale http://www.foa.dk/sitecore/​content/Global/News/​Forbundsnyheder/​Forbundsnyheder/2012/Februar/​Ud-med-laereplaner-og-indkoebsa​ftaler

  4 Agnes said this (24. februar 2012 at 19:32)


 • Det er jo helt hen i vejret at foa kommer med sådanne et udspild, er det medlemmerne eller staten/komunerne foa arbejder for. I denne sag kan det da kun være komunerne og deres tomme institions pladser han kæmper for, det er da ikke de 3400 “arbejdsløs” dagplejer, der er blevet afskaffet han arbejder for. Det havde været en ok dagsorden hvis han så lige havde skaffet de 3400 i job igen som dagplejer.. Men den får vi ham jo nok ikke med på …

  bare en lille tanke strøm her fra

  5 Martin said this (14. maj 2012 at 11:10)


 • Martin tak for din lille tanke strøm 🙂

  6 Agnes said this (14. maj 2012 at 12:52)


Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier