Hjemmelavede balancesten

Jeg havde ønsket mig nogle balancesten til min dagpleje, Stenlille private dagpleje, men jeg syntes, de var ret dyre.Så fik jeg den ide at flække nogle store sten og bruge dem.Claus har før lavet stenkunst med sin vinkelsliber, og jeg hørte, om han kunne hjælpe mig. Han er altid flink at hjælpe mig, når jeg spørger.Vi havde en del sten liggende.Claus dyppede stenene i vand, så han fik en linje hele vejen rundt på hver sten, som han kunne tegne op og skære efter.Derefter lagde han den i en spand med vådt grus. Gruset skulle holde på stenen.Med vinkelsliberen skar han en rille hele vejen rundt om stenen, lige efter stregen.Han skar så langt ind, han kunne.Bagefter tog han en mejsel og hammer og satte mejselen mod den kerne, som var opstået i midten af stenen og slog på den med hammeren, til det sidste af stenene flækkede.Med vinkelsliberen fjernede han de mest indlysende forhøjninger.Så afprøvede han om stenen vippede, når den lå fladt på fliserne. De sten der gjorde det, farvede han med alm. gadekridt og kørte dem hen over fliserne.De steder på stenen hvor gadekridtet var slidt af, vidste han var for høje i forhold til resten af stenen og skyld i at den vippede.Derefter sleb han forsigtigt med vinkelsliberen på de høje steder, til stenen kunne ligge på flisen uden at vippe.Han sleb fra forskellige vinkler.I min dagpleje, Stenlille private dagpleje, har vi haft balancestenene liggende på vores legeplads i ca. 3 uger, og de har været brugt og fungeret upåklageligt.I sidste weekend færdiggjorde vi min næste bog. Vi havde behov for et billede, hvor jeg var lidt kreativ, jeg valgte at jeg ville male balancestenene på billedet.Jeg havde ellers tænkt, at min dagplejebørn i Stenlille private dagpleje skulle være med til at male, men det kan de jo være, når farven engang skal genopfriskes.Efter stenene er blevet malet, er børnene blivet helt vilde med dem og de få dage, de har været i brug, er de blevet brugt flittigt.De mindre børn går  på stenene med den ene fod og den anden fod på fliserne.Stenene kan jo flyttes og det er en stor fordel, for så kan de ligge langs en væg i begyndelsen, så børnene kan støtte sig til væggen, og stenene kan flyttes, når børnene skal have større udfordringer.Det eneste jeg selv har lavet, er at få ideen, fotografere, male stenene – og så lige skrive dette indlæg 🙂

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


10 Responses to "Hjemmelavede balancesten"

 • Kære Agnes, Hvor er de sten flotte og en supergod ide.
  Selvfølgelig vil alle børn elske at træde på sådan nogen fine sten. De burde være i alle haver med børn.
  Og så lige tusind tak fordi du har taget dig så kærligt af vores skønne oldebørn i 2 år, sikken en udvikling de har haft.
  Vi tabte både næse og mund, da vi var i sommerhus med dem en hel uge.
  De kan jo alt og er ikke engang 3 år endnu.
  Du vil blive savnet, og vi ønsker dig held og lykke fremover, Knus fra Jakob og Lauras Oldefar og Oldemor.

  1 karl og alice said this (31. maj 2013 at 18:43)


 • Hej Karl og Alice
  Vi kommer også til at savne dem meget 🙂 Det var været rigtigt dejligt at have dem i min dagpleje 🙂

  2 Agnes said this (31. maj 2013 at 18:45)


 • Rigtig god ide 🙂 Hvilken maling har du brugt? Er de lakeret?

  3 Rikke Jørgensen said this (8. juni 2013 at 09:16)


 • De er malet med plus color, det er ubetinget den bedste maling, de er ikke lakeret. Mange af de figurer som jeg har hængende ved sandkassen er også malet med plus color de hænger ude året rundt. Det er en dyr maling, men feks mælkekartoner behøver jeg kun male en gang når jeg maler med Plus Color. Det holder ikke evigt ude, men i rigtig lang tid.

  4 Agnes said this (8. juni 2013 at 18:25)


 • Mange tak for svaret 🙂

  5 Rikke Jørgensen said this (12. juni 2013 at 13:16)


 • glemte at sige de ikke er lakeret

  6 Agnes said this (12. juni 2013 at 21:21)


 • Hej Agnes og tak for din blog.
  Sikke en spændene side du har dig her, bliver lige nødt til at kigge lidt rundt omkring
  Kh
  Karoline

  7 Karoline said this (29. juni 2013 at 04:31)


 • Mange tak for rosen 🙂
  Kom tilbage en anden gang.

  8 Agnes said this (29. juni 2013 at 17:22)


 • Det er en super god ide.

  9 Camilla said this (6. juli 2013 at 04:50)


 • Tak Camille 🙂

  10 Agnes said this (6. juli 2013 at 11:38)


Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier