Småbørnegudstjeneste

I min dagpleje, Stenlille private dagpleje, går vi i kirke hvert år til jul.

Vores lokale præst Maria laver en speciel gudstjeneste for dagpleje børn og vuggestue børn.

Hun laver også gudstjenester for børn i andre aldersgrupper.


I år havde jeg kun 2 børn med, og jeg var så heldig, at det ene barn havde sin mor med, så jeg kunne få taget nogle billeder og derfra var der ikke langt til tanken om at blogge om det.

Der var dejligt varmt i kirken så vi tog overtøjet af da vi kom og fik en hel bænk for os selv.

Først bød Maria velkommen.

Derefter sang vi Et barn er født i Betlehem. Maria sagde til børnene, at vi skulle synge halleluja sangen.

Jeg husker fra da mine egne børn var små, var det altid halleluja de huskede og gik rundt og sang.

Der var en mand som spillede guitar til og han stod foran prædikestolen så børene kunne se ham.

Mens vi sang et barn er født i Betlehem, gik Maria rundt med en dukke i en kurv ned imellem bænkerækkerne og vuggede den lidt.

Vi kunne se der stod en stige, men vi vidste ikke hvad den skulle bruges til. Det fandt vi ud af, da Maria begyndte at tage en hvid kjole, englevinger og en glorie på, alt mens hun forklarede hvad hun gjorde.

Derefter steg hun op på stigen og sang sangen “Jeg er en engel”, den var på melodien til “Jeg er en lille undulat”.

Det er næsten ikke til at beskrive hvor godt et indlæg, det var. Vi have alle fået teksten og sang med, men Maria brugte rigtig mange tegn til at fortælle sangen med kropssproget. Der var en god del skuespil og tegnsprog.

Maria fortalte om Maria og Josef der skulle have et barn.

Hun fortalte meget levende om hvordan de gik rundt i byen og ledte efter et sted hvor Maria kunne føde, mens hun bankede og bankede på bænkene.

Og om hvordan de kom til stalden og om alle dyrene i stalden. Hun havde en masse dyr i en papkasse som hun viste os og så skulle børnene sige dyrelydene.

Så sang vi sangen “Maria hun sku’ ha et barn” og melodien var til “Skorstensfejeren gik en tur”.

Under sangen gik Maria op og ned mellem bænkerækkerne og lavede tegn, vi andre havde dem beskrevet på et sangblad, så vi kunne alle være med.

Derefter pyntede Maria juletræet og fortalte om de forskellige ting, feks. om englene, glaskuglerne der symboliserede den runde mave og orden, hjerterne der symboliserede kærligheden, flagene fordi jesusbarnet var født, musetrapperne der fungerede som stiger til englene op til himlen.  Hun kom også ind på de mindre bibelske ting som slik og gaver.

Derefter sang vi “Højt fra træets grønne top”.

Så bad vi fadervor og fik en kæmpe krammer af gud (velsignelsen)

Gudstjenesten sluttede af med at vi sang “På loftet sidder nissen med sin julegrød”.

Efter gudstjenesten var der mulighed for at få pebernødder og saftevand i våbenhuset, men det sprang vi over. I min dagpleje har jeg et barn, der ikke kan tåle æg, så vi springer over, hvis jeg ikke med sikkerhed ved, der ikke er æg i noget af det, vi får serveret.

 

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


5 Responses to "Småbørnegudstjeneste"

 • Dejligt du lader børnene få så mange oplevelser i din dagpleje, du gør en kæmpe forskel

  1 Susanne said this (13. maj 2012 at 07:26)


 • Jeg har lyst til at sige tak for alle de fantastiske indslag, du bringer på agnesingersen.dk. Mit langvarige besøg er blevet fyldt med med troværdige detaljer og teknikker som jeg kan tage op med mine kollegaer. Jeg vil hævde, at mange af os læsere virkelig er heldige at havne på en side med mange udmærkede indsigtsfulde detaljer.

  2 webstedstrafik said this (13. maj 2012 at 17:00)


 • Tak Susanne!
  Det er ikke svært når jeg har sådanne nogle dejlige børn i min dagpleje 🙂
  Hilsen
  Agnes

  3 Agnes said this (17. maj 2012 at 19:23)


 • Mange tak skal du have 🙂
  hilsen Agnes

  4 Agnes said this (17. maj 2012 at 19:29)


 • Jeg kan godt lide de værdifulde oplysninger, du kan tilbyde til dine artikler. Jeg har bogmærke din agnesingersen.dk og mine børn skal generelt teste op lige her. Jeg er sikker på at de vil få felre informationer her og se en hel del nye ting her i forhold til andre steder!

  5 seo tools said this (27. maj 2012 at 20:21)


Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier