Æbleormen

Æbleormen blev jeg inspireret til, da jeg gik og plukkede æbler, som skulle gemmes væk og bruges igennem vinteren.aebleormen13Mange æbler var allerede faldet ned og mange af dem, som sad på træet, var fyldt med ormehuller.

Jeg syntes, at de nedfaldene æbler skulle bruges til noget, så jeg gik i gang med æbleormen.Jeg valgte at bruge kernehusudstikkeren til at lave huller i æblerne med, men voksne og større børn kan godt lave æbleormen uden først at lave huller.I det første æble lavede jeg et hul, som kun gik halvt ind i æblet, derefter satte jeg en spidset spisepind fast i det.Hvis du ikke laver huller, stikker du bare en spisepind eller en blomsterpind halvt ind i æblet.De næste æbler lavede jeg huller hele vejen igennem, hvis du vælger ikke at lave huller, stikker du bare blomsterpinden/spisepinden helt igennem.Det sidste æble jeg satte på, var større end de andre.

Ligesom til det første æble havde jeg kun lavet hullet halvt igennem.Jeg satte en lille rørperle på en tændstik og stak den anden ende af tændstikken ind i æblet som næse.Jeg skar en mund med en kniv.Jeg klippede en grøn piberenser midt over og stak delene i æblet som følehorn.

Jeg rullede enderne på følehornene lidt.Jeg limede rulleøjne på.Æbleormen holder sig bedst udendørs, men kan også fint bruges som bordpynt.

Hvem ved, måske ender æbleormen som fuglemad, men indtil videre har den fået lov at stå i fred.

Her er billedlink til mine helårsideer her fra bloggen 🙂
Klik på billederne så kommer du til vejledningen 🙂

Rørperlefigurer
Giraf
Fra mulepose til pude
Søndag morgen
Rørperlefigurer
Fingre, hånd og fodaftryk
Platter
Æble
Efterårs træ
Blæksprutte
Papegøjen fra Sjov Med Hænder
Krabber
Pindsvin
Krabbe
Tefilter blomst
Håndblomster Fra Sjov Med Fødder Og Hænder
Timeglasset
Tulipaner
Papegøje maske
Pose kat
Troldekat
Mine udgivelser
Åndedrætslys
Julelys

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


6 Responses to "Æbleormen"

 • Hilken lim har du brugt og hvor længe kan den holde sig udendørs?

  1 John Michael said this (3. november 2012 at 01:56)


 • Hej John Michael!
  Jeg bruger skolelim, det tører ikke rigtigt i kulden, men det holder meget godt. Foreløbig har den stået ude i 3 uger og den har ikke forandret sig – og fuglene har heller ikke hakket i den.
  Hilsen Agnes

  2 Agnes said this (3. november 2012 at 17:24)


 • Den er fiiinn.

  3 Janne said this (4. november 2012 at 18:24)


 • Ja og den står fortsat og er rigtig pæn, den er ikke begyndt at skrumpe endnu 🙂

  4 Agnes said this (14. november 2012 at 13:24)


 • Den er jo perfekte til frugtbordet! Den idé vil jeg prøve at snige ind i den børnehave jeg lige om lidt skal starte i. Det skal nok blive populært at lege med maden
  knus

  5 Tullemor said this (11. august 2013 at 06:18)


 • Ja det kan de også bruges til 🙂
  held og lykke 🙂

  6 Agnes said this (11. august 2013 at 19:33)


Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier