Sommerfugle

sommerfug333Til sommerfuglene har jeg brugt kaffefiltre og tuscher.

Her er en lille video lavet af billeder jeg har fået tilsendt af læsere som har lavet sommerfuglene.

Vejledning og skabelon kommer efter videoen 🙂 🙂

Først tegnede jeg med tuscherne på kaffefiltret.

Filtret behøver ikke at være dækket med tusch.sommerfug36Hvis tuscherne er gode, behøver du kun at tegne på den ene side af kaffefiltret.sommerfugl29Jeg klippede den brede samling på kaffefilteret af og klippede filtret op i folden i den modsatte ende, så det kunne foldes ud som herunder.sommerfugl28Jeg foldede filtret sammen igen og malede ganske let med lidt vand på filtret.kaffeblomster3Farverne flød sammen. I min dagpleje kaldte vi det at trylle, da vi lavede trylleblomster efter samme princip.sommerfugl27Jeg foldede filtret ud igen og lagde det til tørre på noget film, men et andet ikke-sugende underlag kan også bruges.sommerfugl26Jeg tegnede og klippede kroppen ud efter skabelonen, du kan hente skabelonen her.sommerfug35Jeg limede kroppen på sommerfuglen.

Jeg limede rulleøjne og piberenserfølehorn på hovedet.sommerfug32Jeg dekorerede også vingerne på en af sommerfuglene med glimmer.

Først lavede jeg et mønster med limen på den ene side af filtret, foldede filtret sammen og foldede det ud igen, så limen var ca. ens på begge vinger.sommerfug31Jeg lagde vingerne på et stykke papir, dryssede glimmer over, vendte arbejdet engang i luften, så det overskydende glimmer dryssede ned på papiret, lagde arbejdet til tørre og hældte det overskydende glimmer tilbage i bøtten igen.

Jeg limede også piberenserben på en af sommerfuglene,sommerfug30Herunder er et billede som Camilla Møller Fritz har sendt mig.

Camilla og børnene i børnehaven lavede følehornene med perler på ståltråd 🙂

1000 tak til Camilla og børnene.sommerfugleCamilla Møller Fritz1Se flere ideer med kaffefiltre her.

Du kan  finde mine andre supernemme sommer ideer her.