Min fantastiske dagplejecykel

I julen 2010 fik jeg denne cykel i julegave af Claus til brug i min dagpleje, Stenlille private dagpleje.Sammen med mine søde dagplejebørn har jeg haft rigtig mange gode ture på cyklen i de 2½ år der er gået.

Jeg bruger primært cyklen til at komme ud i naturen med.Vi cykler f.eks. ud til en nærliggende sø, og så kravler børnene op af cyklen og tumler rundt.

Det er ikke min mening, at de skal sidde passiv i cyklen ret længe af gangen.Allerførst dekorerede jeg cyklen med reklamer for min dagpleje, Stenlille private dagpleje.

Teksten er bagrudestreamers, som jeg har sat på.

Figurerne er malet med almindelig akrylmaling, og jeg har lakeret med lak uden på både streamer og maling.Derefter tilførte Claus cyklen nogle forbedringer efter mine anvisninger.

Det første jeg fik på cyklen var et aflagt bakspejl, som blev placeret på den forreste bue på kassen.Spejlet bruges til jeg kan se, om de børn som sidder med ryggen til mig, har det godt.Derefter fik jeg sat disse holdere på, så jeg kan medbringe en sammenklappelig stige.Stigen bruges til at kravle op i og ned af cyklen.Lige så snart børnene magter at kravle på stige, bruger jeg stiger til dem, når de skal op i cyklen, have vasket fingre ved håndvasken og når de skal op i og ned af barnevognen.

Det er godt både for mig og for børnenes motorik.

Det næste der blev tilført cyklen, var dette bord som sættes imellem børnene.Så har vi et sted at spise et mellemmåltid, frokosten eller til at være kreative ved ude i naturen.En anden vigtig ændring, er disse stropper som bruges til at holde vores uundværlige fiskenet fast til den bagerste bue på kassen.Fiskenettene bruger vi når vi er ude for at finde haletusser eller andet godt.

Vi plejer at sige vi skal ud at fiske.Det er noget vi bruger meget tid på.

Nettene kan også bruges til at prøve at fange insekter med.Det sidste, der er lavet på cyklen, er, at Claus har lagt noget ind i dækkene, der skulle bevirke, at cyklen ikke så nemt punkterer.

Ingen af os kan huske hvad det hedder, men det er noget gult bånd, som er købt hos cykelhandleren.Vi er punkteret 2 gange, den første gang kunne 2 af børnene ikke gå selv, det var ikke sjovt.

Heldigvis var vi ikke så langt væk.

Jeg har et Falck abonnement til sådanne situationer, men jeg vurderede, at vi lige så hurtigt ville kunne gå hjem i det første tilfælde 🙂I det 2. tilfælde var vi langt hjemmefra.

Jeg ringede efter Falck som kom og hentede cyklen med 1 vogn og vi andre blev kørt hjem i en anden vogn.Falckfolkene var rigtige flinke og børnene fik hver en Sofus bamse.En anden gang, var alle børnene kravlet op i cyklen, og så opdagede jeg, at det ene dæk var fladt og pumpen duede ikke.

Børnene ville blive skuffet, hvis de skulle kravle ned igen, så jeg tog madpakken frem, og så sad de der og spiste hele madpakken. Da de var færdige, kom de ned at lege igen og havde helt glemt, at vi ikke havde cyklet.Det sker af og til at mine (egne) børn bruger cyklen til at køre ture med deres kærester i vognen.

Men det er da også sket at jeg har cyklet en tur med Claus i vognen, og det store legebarn (Claus) har haft sit kamera med på en stang, så han kunne fotografere os begge.

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


12 Responses to "Min fantastiske dagplejecykel"

 • Agnes , den er jo bare så fiin. Den stige du har hvor er den købt? Kunne godt bruge sådan en 🙂

  1 Cammille said this (13. maj 2012 at 03:43)


 • Hej Cammille: Jeg kan ikke huske hvor jeg har købt stigen, der findes mange forskellige og de har også nogle gode i Babysam, men sikkert også andre steder

  2 Agnes said this (14. maj 2012 at 12:54)


 • fed cykel til en dejlig kreative private dagpleje lad den gode ide komme vores børn til glæde og gavn. De er jo vores fremtid 🙂

  3 Pernille said this (10. juni 2012 at 06:50)


 • 🙂

  4 Agnes said this (14. juni 2012 at 16:16)


 • Kan godt lide alle dine forbedringer på cyklen 🙂 Jeg vil isge at især bordet er genialt. Håber i får mange gode ture på den 🙂

  5 helle Hansen said this (28. juni 2013 at 06:29)


 • Hej Helle! Mange tak 🙂 Vi er alle så glade for cyklen og jeg nyder turene lige så meget som børnene gør, måske endda mere 🙂

  6 Agnes said this (28. juni 2013 at 19:46)


 • hvilket mærke er din cykel?

  7 Connie Jensen said this (10. juli 2013 at 18:46)


 • Den er fra cykelbanditten 🙂

  8 Agnes said this (10. juli 2013 at 19:17)


 • Misundelig….

  9 Mette B said this (2. september 2013 at 16:50)


 • 😉

  10 Agnes said this (2. september 2013 at 19:53)


Ping- & Trackbacks

 1. Ugle af efterårsblade « Agnes´ kreative univers 12. november 2012 at 20:23
 2. Hyben piger « Agnes´ kreative univers 22. august 2013 at 16:51

Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier