Plante tomater i dagplejen.

Jeg havde tænkt på, at børnene i min dagpleje, Stenlille private dagpleje, ville have meget ud af, at så deres egne tomater.Børnene har haft rigtig meget ud af, at vi har plejet og passet de kartofler, vi plantede i dagplejen i april måned.For at fremme forståelsen for tomat projektet, valgte jeg, at børnene plantede hver 1/4 tomat i en urtepotte.Vi tog urtepotterne med ind, vandede dem godt og trak en plastikpose ud over potten.Efter en lille uges tid, tittede de første tomatspirer frem og der kom mange.
Vi tyndede ud i tomatplanterne flere gange.Når vi tyndede ud, holdt jeg en finger om den største og stærkeste plante, og børnene kunne frit hive de andre planter op.Tomaterne bliver vandet tit og ofte.Jeg havde selv afprøvet projektet tidligere på året. De tomatplanter, jeg fik ud af det, har jeg lige plantet ud i drivhuset, og de er netop begyndt at blomstre.Tomatplanterne er også velegnet til at plante i spande, som vi gjorde med kartoflerne.Her er et lille galleri med billedlink til andre forårs og sommerideer her på bloggen 🙂
Klik på billederne og du kommer til vejledningen

Hest
Andedam
Mindful uro
Puslespil af træskiver
Myre
Mit stillerum og lidt om meditationer
Jordbær, is og sommerfugle fra mine bøger
Anden fra Sjov Med Paptallerkner
Haletudse med bevægelig hale
Sol
Sund syrenblomst drik
Solsorte
Drømmefanger
Haletudser
Bille
Mariehøne
Afskeds træet
Mariehøne masker
Katte
Fugl af mælkekarton
Kat
Klemmesol
Håndblomstbillede
Blomsterstenen
Høstbilleder
Glimtende uro
Prinsessen
Svanefilm
Hybengøje film
Sol
Sommerferie
Hekse
Hyben
Kornblomster
Glimtende sol
Glimtende fugl
Håndsommerfugle
Glimtende uro
Hekse film
Sommerfugl af fjer
Isvafler diy film
Frø
Mælkebøtteboller
Simpel bi film
Græshoppen
Filter tulipaner
Tulipan
Vuggestuen Solen
Loading...

6 tanker om "Plante tomater i dagplejen."

  1. Karina Swendsen

    Ganske smart måde at få læring ind i børnene . Helt klar en ide jeg skal have udført i mit virke pædago. Endnu en gang Tak Agnes. :0)

  2. Agnes Forfatter

    Hej Karina – det var ihvertfald en ide som gik rent ind hos børnene 🙂

  3. Lene Kristoffersen

    Spændende aktivitet du har fundet på der der. Det har jeg aldrig hørt om før. Jeg glæder mig til at selv at prøve med en god ynglings tomat som jeg har svært ved at få fat i.

Der er lukket for kommentarer.