Brødrene Rudolf

rudolf16Brødrene Rudolf har vi lavet i min dagpleje, Stenlille private dagpleje.rudolf13En dag da vi legede ude, puttede vi en masse tørre blade i en almindelig frysepose.

Det kunne også have været servietter eller stofrester vi puttede i posen.rudolfBørnene syntes det var rigtigt sjovt.rudolf14Vi havde samlet bladene på en af vores cykelture i efteråret.

Jeg havde i mellemtiden opbevaret bladene tørt.rudolf4Inden døre kom vi nogle pressede blade i en lamineringslomme og laminerede dem i lamineringsmaskinen.rudolf17Vi klippede bladene ud af lamineringslommerne med hjælpesaksen og fik nogle fine bladeører ud af det.rudolf6Børnene limede rulleøjne, pom pon næse og piberensermund på rensdyrene.rudolf8Vi limede med limpistol.

Jeg havde lige købt en ny limpistol med høj og lav temperatur.
Vi brugte selvfølgelig den lave temperatur.

Limen tørrede jo hurtigt, så der var ikke meget tid til at lægge delene i limen.rudolf5Det var lidt vanskeligt med piberensermunden, men jeg valgte kun at komme en lille klat lim til munden, og når børnene havde lagt munden i limklatten, kunne jeg lige løfte munden de steder, hvor der ikke var lim og skyde lidt lim ind under. Så var munden alligevel placeret lige der, hvor børnene havde lagt den.rudolf2Vi tegnede omrids af børnenes hænder på brunt karton.

Vi klippede hænderne ud med hjælpesaksen.102Omridsene af hænderne skulle bruges til rensdyrets gevir. Første gang jeg brugte omrids af barnehænder til gevir, var i min første bog Sjov Med Hænder som udkom i 2005. Dengang var det ukendt at bruge barnets hænder (og fødder) kreativt.

Nu er det blevet en trend, det er ret sjovt at have været “mor” til en ide der har udviklet sig sådan 🙂rudolf10Børnene rakte mig omridsenene af deres hænder og jeg hæftede dem på som gevirer på rensdyrene med hæftemaskinen.rudolf11Børnene rakte mig  de laminerede blade og jeg hæftede dem på som ører.

Rensdyrene var færdige, godt nok var det mig der hæftede de sidste dele på, men børnene havde selv haft en del arbejde i at fremstille dem, så jeg er sikker på, at de havde følelsen af fuldstændig at have lavet det hele.rudolf16Her er et lille galleri med figurer som jeg har brugt blade til.
Klik på billedet og du kommer til vejledningen

Efterårstræer
Efterårstræ
Knuste blade
Græskarblomst
Svampe
Julepynt med blade
Ideer med efterårsblade
Svampe
Juletræ af blade
Julekugler med blade
Muldvarp
Efterårstræer
Efterårsfugle
Brødrene Rudolf
Pindsvin
Ugle af efterårsblade
Lygte af blade
Solsikke af efterårsblade
Kegletræ af blade
Solsikkefrøblomsten
Efterårs træ og leg med blade
Kastanjemanden
Æblemanden

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


Sorry, Comments are closed.

Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier