Nemme fyrfadstager til alle anledninger

Fyrfadsstager som denne har vi lavet i min dagpleje, Stenlille private dagpleje, her i efteråret, men de kan laves til alle års og højtider.

Der vises flere eksempler i indlægget. fyrfadsstager20Fyrfadsstagerne er lavet på 2 forskellige måder.fyrfadsstager11Til begge metoder startede vi med at male lim på små babymadsglas.fyrfadsstager10Vi brugte en skolelim som tørrede klart op.fyrfadsstagerDe største børn fik et ark silkepapir: De satte glasset med det våde lim, ca. midt på papiret.fyrfadsstager1Børnene pakkede resten af silkepapiret op omkring glasset.fyrfadsstager14Engang imellem gav børnene arbejdet lidt ekstra lim, det var gerne de steder, hvor der var flere lag silkepapir.fyrfadsstager12Det lidt mindre barn fik en lang strimmel silkepapir som var lidt bredere end glasset var højt.fyrfadsstager9Jeg hjalp barnet med at lægge glasset ned på silkepapiret.fyrfadsstager2Barnet trillede glasset hen over silkepapiret, til der ikke var mere silkepapir.fyrfadsstager4Jeg hjalp barnet med at folde enderne af silkepapiret ind under bunden af glasset.fyrfadsstager7Alle børnenes glas tørrede.fyrfadsstager8Da arbejdet var tørt, klippede vi med hjælpesaksen det silkepapir af, som stak op over glasset.fyrfadsstager16Børnene malede udenpå silkepapiret med den klare skolelim.fyrfadsstager19Arbejdet tørrede igen.

Lygterne var færdige.fyrfadsstager22De var min oprindelige mening, at fyrfadsstagerne skulle laves til græskarstager med børnenes fingeraftryk som øjne og næse og håndrodsaftryk som mund, ligesom vi gjorde med håndaftrykgræskarrene.fyrfadsstager6Metoden hvor barnet trillede glasset hen over silkepapiret er mest fint og ensartet.fyrfadsstager18Metoden hvor børnene har pakket silkepapiret om glasset giver et mere ujævnt flakkende lys, men det syntes jeg bestemt også har sin charme.

Lygten kan varieres i det uendelige, her kommer nogle eksempler og der vil komme flere til:fyrfadsstager21Hvid til vinter.

Til denne har jeg krøllet silkepapiret lidt, det har givet en frostet effekt. Se indlægget herfyrfadsstager23Sort med glimmer til Nytårfyrfadsstager25På grund af min astma bruger jeg altid batterilys, det betyder også, at jeg kan vende stagen på hoved over lyset som med denne spøgelsestage, det syntes jeg selv er ret hyggeligt 🙂fyrfadsstager24En forårsstage lavet af serviet istedet for silkepapir.

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


8 Responses to "Nemme fyrfadstager til alle anledninger"

 • Skønne, meget skønne 🙂

  1 Conny said this (14. november 2013 at 21:33)


 • Tak Conny 🙂

  2 Agnes said this (14. november 2013 at 22:25)


 • Endnu en dejlig ide fra dine kreative hånd 🙂

  3 Anita Pallesen said this (15. november 2013 at 09:09)


 • Mange tak Anita 🙂

  4 Agnes said this (15. november 2013 at 21:30)


 • den skal bare laves, super sød !!

  5 Susanne said this (16. november 2013 at 17:11)


 • Tak Susanne og god fornøjelse 🙂

  6 Agnes said this (16. november 2013 at 20:57)


 • De er fantastiske hyggelige 🙂

  7 Kamilla said this (28. november 2013 at 23:32)


 • Ja ikke, der kommer flere til 🙂

  8 Agnes said this (29. november 2013 at 16:56)


Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier