Håndkræmmerhus ny og gammel version

kræmmerhus8Håndkræmmerhuset er fra min bog Sjove Ting Til Jul fra 2007.108Håndkræmmerhuset kan laves på glanspapir, papir, tapet eller andre ikke for tynde eller for tykke materialer.102Ideen opstod ud fra et håndjulehjerte, som jeg komponerede til 2. udgave af Sjov Med Hænder.

Jeg bragte julehjertet igen i Sjove Ting Til Jul og tænkte: man må da kunne komponere et kræmmerhus ala hjertet.kræmmerhus2Det kræmmerhus jeg viser her er lavet i tapet.

Jeg tegnede en ”folde” streg på bagsiden af tapet.

Jeg tegnede omrids af en barnehånd med lillefingeren langs foldestregen på bagsiden af tapetet. Jeg gjorde det på bagsiden for at skjule streger på de endelige resultat.

På billedet herover kan du se, at jeg tegnede en streg over til foldelinien ved håndryggen.kræmmerhus3Jeg foldede forsigtigt tapet så det blev dobbelt.

Dvs jeg lavede ikke en skarp kant i foldelinje.

Jeg klippede barnehånden ud.

Jeg limede kræmmerhuset sammen ved tommelfingredelene.kræmmerhus1Jeg klippede en hank i det samme tapet og limede den på.

Kræmmerhuset var færdigt, men jeg valgte også at dekorerede det med glimmer.kræmmerhus6Herover ser du hvordan kræmmerhuset ser ud hvor lillefingre-delene mødtes.kræmmerhus5Herover kan du se ud hvordan det ser ud hvor det er limet sammen ved tommelfingre-delene.kræmmerhus7Sådan ser kræmmerhuset ud indvendigt.kræmmerhus9Du kan også lave kræmmerhuset af et håndaftryk, håndaftrykket skal laves på den udvendige side af papiret og på den ene eller begge halvdele, det kan være lidt svært at lave på begge halvdele.kræmmerhus10Derefter kan håndaftrykkene klippes ud enten tæt på de trykte hænder som herunder eller med mere enkel og let klippelinje som på de 2 billeder herover.kræmmerhus11Du kan også se mine kræmmerhus og julehjerter af omrids eller aftryk af barnefødder, det kan du se og læse mere om i  min bog Året Rundt Med Hænder Og Fødder.118Herunder ser du hånd hjertet som er lavet lidt efter samme princip.

Du finder hjertet i min bøger Sjove Ting Til Jul, Sjov Med Hænder og lige her på bloggen.Hånd hjerteHer er billedlink til ideer her fra bloggen hvortil jeg har brugt fingre, hånd og fodaftryk 🙂
Klik på billedet og du kommer til vejledningen 🙂

Lys dekoration
Rensdyret fra Sjov Med Hænder
Fingre, hånd og fodaftryk
Efterårstræer
Efterårstræer
Efterårs træ
Fasan masker
Papegøjen fra Sjov Med Hænder
Krabber
Hekse
Håndblomster Fra Sjov Med Fødder Og Hænder
Kyllingeæg
Hånd og fodkyllinger
Påskeliljer
Påske æg
Fodmasken
Kærligheds frø
Vintergækker fra Året Rundt Med Hænder Og Fødder
Vinterkrans
Snemænd fra Året Rundt Med Hænder Og Fødder
Juletræer med sne
Rensdyr
Juletræer
Efterårstræer

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


Sorry, Comments are closed.

Follow us on

Nyeste indlæg

Kategorier