Rugbrøds julemanden
Vi har haft julefrokostfest i min dagpleje, Stenlille private dagpleje.
Vi havde inviteret min kommunale kollega Kirsten og hendes børn, og vi havde vores store idol, musik Kaj, til at underholde.
Underholdningen med musik Kaj er altid god og den veksler mellem sanglege hvor vi rører os, sanglege hvor vi sidder stille og sanglege hvor vi er opmærksom på de forskellige dele af kroppen.
Men det egentlig vores sunde julemenu, jeg skal blogge om i dag.
Kirsten medbragte dette dejlige fad med masser af grønsøger, ostehapser og figenstænger.
Jeg havde lavet en julemand af rugbrød og pålæg.
Jeg startede med at komponere julemanden af rugbrød og jeg placerede stykkerne ca. sådanne som på billedet herunder.
Rugbrødet var hjemmelavet og varierede lidt i størrelsen på skiverne.
Jeg havde brugt hele skiver rugbrød og udskåret skiver som disse:
Halve skiver skåret diagonalt.
Halve skiver skåret midt over på den brede led.
Og halve skiver skåret midt over på den smalle led.
Nissehuen bestod af leverpostej blandet med kogt, blendet rødbede, som blev smurt på.
Til dulle skrællede jeg en rund radise og lagde den på.
Kanten på nissehuen var smøreost.
Ansigtet var beklædt med skinke.
Til øjne brugte jeg agurkeskiver og som pupiller brugte jeg ærter.
Næsen var en stump gulerod.
Som ører brugte jeg mandariner.
Som skæg brugte jeg kyllingrulle.
Munden var en skive af en snack peber.
Arme og bluse var makrel i tomat. For at få det lidt mere rødt havde jeg blandet lidt koncentreret tomatpasta i.
Bæltet var figenpålæg og spændet på bæltet var en agurkeskive.
Bukser/ben var frikadellepølse.
Skoene var lavet af figen pålæg, det var naturligvis uden tilsat sukker.
Når jeg ser på rugbrødsjulemanden nu, kan jeg godt se at fødderne skulle have været lidt kortere og stykket med figenpålæg skulle have dækket en større del, men hvis nogle af jer læsere skal lave den, kan i jo tage det til efterretning.
Juletræet var lavet af ærter med enkelte majs i. De lå i en udstiksform der var formet som et juletræ.
Stjernen er majs som også lå i en udstiksform.
Stjernens øjne var ærter og munden var en skive snackpeber.
Maden vakte lykke. Børnene var dog i begyndelsen lidt skeptiske for den røde leverpostejs nissehue, men da de først havde smagt den, var den meget eftertragtet.
Her er billedlink til andre af mine sunde mad og drikkeopskrifter 🙂
Klik på billeder og du kommer til opskriften 🙂
Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen
Tags: baby toddler craft ideas, børnefødselsdag, børnehavebørn, Børns udvikling, craft ideas children, diy, fantasifuld kost, finmotoriske aktiviteter, gør det selv, Gratis kreative ideer, grovmotoriske aktiviteter, hjemmelavet, jule, julefrokost, julemad, julemand, julen 2012, kids craft ideas, Kids Crafts, koordinerings aktiviteter, kostpolitik, kostpolitik dagpleje, kreativ kost, Lav selv, Leg, let at lave, nemme ideer, Preschool Craft Ideas, Quick and Easy Crafts, sfo børn, Simple Kids Craft Ideas, Stenlille private dagpleje, sund julefrokost for børn, sund kost, sund mad, toddler craft ideas, Vinter, vuggestuebarn
Filed under: Jul, Krea, Mad og drikke
han er skøøn <3
1 Oddie said this (2. december 2012 at 05:11)
Tak Oddie 🙂
2 Agnes said this (5. december 2012 at 20:07)