Rugbrød uden kerner

Jeg har flere gange nævnt mit hjemmebagte rugbrød, som jeg serverer for børnene i min dagpleje, Stenlille private dagpleje.

Jeg har lovet mange opskriften, så her er den.

Opskriften har jeg selv eksperimeteret mig frem til.

Hvis du ikke har surdej, kan du måske få noget af nogen som bager med surdej, men det er også meget nemt at lave det selv, det har jeg blogget om tidligere.

Jeg kan ikke anbefale surdejsstarter med gær.

Opskrift Rugbrød:

Lidt surdej ca. 1 til 2 dl.
1,3 kg rugmel
1,3 l vand
1 hvidtøl
3 spsk salt
1 spsk. sukker

Delene blandes grundigt, jeg rører det på min uundværlige køkkenmaskine.

Dejen står til hævning natten over ved stuetemperatur.

På dag 2 røres følgende i dejen:
500 g rugmel
450 g hvedemel
4,5 dl vand.

Jeg rører dejen i ca. 15 på min køkkenmaskine.

Der er dej til 2 meget store bageforme.

Jeg tager ca. 1 dl. dej fra til næste gang jeg skal bage = ny surdej.

Det dej jeg tager fra, kommer jeg  i en platikbøtte og sætter i køleskabet.

Formene kan pensles med olie, men jeg bruger flergangsbagepapir, det er meget nemt at have med at gøre.

Almindeligt bagepapir kan være svært at få fri af rugbrødet.

Jeg fordeler dejen i de 2 bageforme.

Et tip: bruger du en- eller flergangsbagepapir, kan du holde papiret oppe med klemmer, mens du kommer dejen i formene.

Bagefter tages klemmerne af igen.

Brødene sættes i oven på 100 grader i 1 time og derefter skrues op på 200 grader og brødet bages yderligere 1 time og 15 min.

Når brødet kommer ud, pakker jeg det ind i våde viskerstykker i en time og derefter pakker jeg det ind i en plastikpose.

Posen bliver dugget, så vender jeg posen efter et stykke tid.

Tiderne med viskestykke og plasticpose skal ikke tages så nøje, det er spisebart alligevel.

Mine dagplejebørn i Stenlille private dagpleje er ofte med til hælde ingredienserne i røremaskinen, og de hjælper også med til at komme dejen i formene.

De elsker når min køkkenmaskine kører, for det betyder, at vi skal lave noget de finder spændende.

Børn i dagpleje/vuggestuealderen må ikke få rugbrød med kerner.

Vi spiser af brødet, når det er lunt, det elsker alle børnene, men det er nemmest at skære dagen efter.

Her er billedlink til andre af mine sunde mad og drikkeopskrifter 🙂
Klik på billeder og du kommer til opskriften 🙂

Sund syrenblomst drik
Mælkebøtteboller
Sunde glutenfri Pandekager
Sundt chokoladepålæg
Sundt frugtpålæg
Banan is/softice
Sund hyldeblomst drik
Opfølgning på kartoffelprojektet
Plante tomater i dagplejen.
Kartofler i spande
Rugbrød med kerner
Sunde muffins
Rugbrød uden kerner
Hjemmelavet surdej
Kyllingeboller
Konfektdagen
Rugbrøds julemanden
Rugbrødspigen

 

15 tanker om "Rugbrød uden kerner"

  1. karl og alice

    Ih hvor ser det brød lækkert ud og vi bryder os ikke om kærner. Men vi mangler den store røremaskine, så vi smutter ud til mormor Britta, så kan vi bage hos hende og dele brødene. Tak for opskriften og hav det godt.

  2. Mylle

    Mange tak for du deler din opskrift med os 🙂 Det er en helt overset kendsgerning at et rugbrød med masser af rugmel har lige må mange fibre som et brød med kerner. Tak for opskriften

  3. Kirstine

    Det bragte smil på læben at se billederne af dine dagplejebørn som spiser rugbrødet! Skønne billeder med de små buttede fingre, – det bliver ikke bedre! Dine pålægsmænd er vildt flotte! Tak for inspiration:)
    Mvh. Kirstine Frederiksen

  4. Pingback: Rugbrøds julemanden « Agnes´ kreative univers

  5. Pingback: Rugbrødspigen « Agnes´ kreative univers

  6. Pingback: Hjemmelavet surdej « Agnes´ kreative univers

  7. Pingback: Rugbrød med kerner « Agnes´ kreative univers

  8. Helle

    1000 tak fordi du deler så gavmildt ud af dine ideer og opskrifter!

    Vi skal helt klart prøve dine rugbrødsopskrifter 🙂 Har jeg forstået det rigtigt, at rugbrødet ikke skal hæve efter at være kommet i formen?

  9. Agnes Forfatter

    Det er rigtigt forstået 🙂 Det hæver når det står den første time i oven ved 100 grader 🙂

  10. Helle

    Mange tak – det var jo det jeg tænkte, men skulle lige være helt sikker !
    Surdejen er klar – så i morgen skal der bages rugbrød 🙂

  11. Maria Louise

    Super lækker opskrift 😉 Er dog i tvivl om brødet skal pakkes ud af viskestykket inden det kommes i posen?
    Mvh Maria Louise

  12. Agnes Forfatter

    Hej Maria Louise
    Ja viskestykkerne skal af inden brødet kommer i posen 🙂
    Held og lykke med det hvis du går igang 🙂

Der er lukket for kommentarer.