Mælkebøtteboller
Børnene i min dagpleje, Stenlille private dagpleje, har bagt mælkebøttebollerne 🙂
Jeg har eksperimenteret mig frem til opskriften de sidste uger 🙂
Vi blandede:
4 dl havregryn
4 dl vand
2 æg
1 teske salt
1 spiseskefuld farin
½ dl olie
Vi rørte rundt i blandingen og lod den stå i køleskabet til næste dag, men 1 times tid er nok.
Blandingen skal hvile fordi havregrynene skal have tid til at suge væsken til sig.
Vi plukkede 30 mælkebøttehoveder og skyllede dem.
Vi klippede “bagenden” af hver blomst som på billedet herover og pillede de grønne dele af blomsten 🙂
Vi skulle kun bruge de gule dele 🙂
Men du kan godt lave bollerne med de grønne dele 🙂
Vi kom mælkebøtteblomsterne i dejblandingen sammen med 1 pakke gær.
Vi rørte rundt i blandingen.
Vi kom 650 g hvedemel i blandingen 🙂
Vi æltede dejen med røremaskinen.
Vi mærkede om dejen havde fået nok mel.
Vi kom ca. 50 g mel på underlaget, fordelte melet lidt og kom dejen ud på underlaget.
Vi æltede det meste af melet ind i dejen.
Dejen var klar til at blive formet 🙂
Vi formede bollerne og satte dem på bagepladen.
Vi lavede 30 små boller 🙂
Vi penslede bollerne med vand, og opdagede, at vi tydeligere kunne se mælkebøtterne når dejen var fugtig.
Vi lod bollerne hæve til ca. dobbelt størrelse 🙂
Vi satte bollerne ind i den kolde ovn, skruede oven op på 200 grader og bagte bollerne i ca. 20 min.
Bollerne var færdige og vi spiste dem uden noget på.
Andre gange har vi spist traditionelt pålæg på bollerne, men moset banan, mit frugtpålæg eller chokoladepålæg er også rigtigt godt på bollerne.
Her er billedlink til andre af mine sunde mad og drikkeopskrifter 🙂
Klik på billeder og du kommer til opskriften 🙂
Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen
Tags: bake buns, bolle opskrift, boller med havregryn, boller med mælkebøtter, Bunch of recipe, buns, cooking with kids, creepycrawly, dandelions, diy, gør det selv, gratis opskrift, havregryn, havregrynsboller, Healthy buns, Kochen mit Kindern, kost dagpleje, Kost dagplejebørn, kostpolitik dagpleje, kreativ med ungerne, Lav selv, let at lave, mad med mælkebøtter, mad opskrift, madlavning med børn, mælkebøtter, naturens spisekammer, nemme ideer, Stenlille private dagpleje, sund mad, sund mad i dagplejen
Filed under: Forår, Krea, Mad og drikke, Sommer