Rugbrød med kerner

Jeg er ikke særlig god til at spise nogen former for brød.

Hvis jeg spiser brød skal det helst være nybagt og stadig lunt. Jeg kan dog lidt bedre spise rugbrød med kerner end uden kerner.Dette rugbrød er mine egne børn meget begejstret for, Claus kan også godt lide det, men han vil lige så gerne have det rugbrød som jeg bager uden kerner til mine dagplejebørn i Stenlille private dagpleje.Opskriften har jeg selv eksperimenteret mig frem til.

Surdej 1 – 2 del.
1100 g rugmel
400 g hvedemel
1,5 liter vand.
3 spsk. Salt
1 hvidtøl
Delene blandes grundigt på min køkkenmaskine.

Derefter tager jeg en klat surdej fra til næste gang jeg skal bage.

Surdejen kan holde sig en uges tid. Hvis der går længere tid, inden jeg skal bage igen, fodrer jeg den som beskrevet under indlægget om surdej.Så blander jeg kernerne i:

600 gram knækkede rugkerner og 400 gram solsikkekerner eller andre kerner.Delene blandes grundigt.

Der er dej til 2 store bageforme.

Formene kan pensles med olie, men jeg bruger genbrugsbagepapir, det er meget nemt at have med at gøre. Almindeligt bagepapir kan være svært at få fri af rugbrødet.

Et tip: Hvis du bruger bagepapir, er det nemt at holde papiret oppe med klemmer.Brødene hæver natten over og bages på 200 grader i 1½ time.Når brødet tages ud af oven, pakker jeg det ind i våde viskerstykker i en time og derefter pakker jeg det ind i en plastikpose.

Posen bliver dugget, så  jeg vender posen efter et stykke tid.Brødet er nemt at skære når det er afkølet.Her er billedlink til andre af mine sunde mad og drikkeopskrifter 🙂
Klik på billeder og du kommer til opskriften 🙂

Sundt æblesnask
Sund syrenblomst drik
Mælkebøtteboller
Sunde glutenfri Pandekager
Sundt chokoladepålæg
Sundt frugtpålæg
Banan is/softice
Sund hyldeblomst drik
Opfølgning på kartoffelprojektet
Plante tomater i dagplejen.
Kartofler i spande
Rugbrød med kerner
Sunde muffins
Rugbrød uden kerner
Hjemmelavet surdej
Kyllingeboller
Konfektdagen
Rugbrøds julemanden
Rugbrødspigen

Ideen er lige som mine andre ideer her på bloggen til fri afbenyttelse, der er copyright på billederne og jeg forventer du fortæller, hvor du har inspirationen fra.
Hvis du er interesseret i at blive opdateret med nye ideer ala denne, så kan du like min officielle Facebookside og også invitere dine venner dertil via dette link: www.facebook.com/kreativeagnes
Fotos: Agnes Ingersen og Claus Eliasen


9 Responses to "Rugbrød med kerner"

  • Det skal absolut prøves – tak for opskriften

    1 Caroline Hansen said this (30. december 2012 at 17:01)


  • Det var så lidt, jeg er glad for den kan bruges 🙂

    2 Agnes said this (1. januar 2013 at 18:44)


  • very good and cool,thank you for your sharing.

    3 moncler jacken said this (2. januar 2013 at 18:02)


  • mums det er godt

    4 Camilla said this (21. juni 2013 at 21:00)


  • hej Camilla – ja det er og tak 🙂

    5 Agnes said this (22. juni 2013 at 08:02)


  • Lækkert! Tak for delingen

    6 Irma said this (3. august 2013 at 21:04)


  • Hej Irma 🙂
    Dejligt hvis du kan bruge noget her 🙂

    7 Agnes said this (4. august 2013 at 13:06)


  • mums hvor ser det lækkert ud

    8 Lone og Jørgen said this (26. september 2013 at 14:42)


  • Hej Lone og Jørgen
    Det får også meget ros af dem der har smagt det 🙂

    9 Agnes said this (26. september 2013 at 19:57)


Follow us on

  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Kategorier