Rugbrød med kerner

Jeg er ikke særlig god til at spise nogen former for brød.

Hvis jeg spiser brød skal det helst være nybagt og stadig lunt. Jeg kan dog lidt bedre spise rugbrød med kerner end uden kerner.Dette rugbrød er mine egne børn meget begejstret for, Claus kan også godt lide det, men han vil lige så gerne have det rugbrød som jeg bager uden kerner til mine dagplejebørn i Stenlille private dagpleje.Opskriften har jeg selv eksperimenteret mig frem til.

Surdej 1 – 2 del.
1100 g rugmel
400 g hvedemel
1,5 liter vand.
3 spsk. Salt
1 hvidtøl
Delene blandes grundigt på min køkkenmaskine.

Derefter tager jeg en klat surdej fra til næste gang jeg skal bage.

Surdejen kan holde sig en uges tid. Hvis der går længere tid, inden jeg skal bage igen, fodrer jeg den som beskrevet under indlægget om surdej.Så blander jeg kernerne i:

600 gram knækkede rugkerner og 400 gram solsikkekerner eller andre kerner.Delene blandes grundigt.

Der er dej til 2 store bageforme.

Formene kan pensles med olie, men jeg bruger genbrugsbagepapir, det er meget nemt at have med at gøre. Almindeligt bagepapir kan være svært at få fri af rugbrødet.

Et tip: Hvis du bruger bagepapir, er det nemt at holde papiret oppe med klemmer.Brødene hæver natten over og bages på 200 grader i 1½ time.Når brødet tages ud af oven, pakker jeg det ind i våde viskerstykker i en time og derefter pakker jeg det ind i en plastikpose.

Posen bliver dugget, så  jeg vender posen efter et stykke tid.Brødet er nemt at skære når det er afkølet.Her er billedlink til andre af mine sunde mad og drikkeopskrifter 🙂
Klik på billeder og du kommer til opskriften 🙂

Sund syrenblomst drik
Mælkebøtteboller
Sunde glutenfri Pandekager
Sundt chokoladepålæg
Sundt frugtpålæg
Banan is/softice
Sund hyldeblomst drik
Opfølgning på kartoffelprojektet
Plante tomater i dagplejen.
Kartofler i spande
Rugbrød med kerner
Sunde muffins
Rugbrød uden kerner
Hjemmelavet surdej
Kyllingeboller
Konfektdagen
Rugbrøds julemanden
Rugbrødspigen

9 tanker om "Rugbrød med kerner"

Der er lukket for kommentarer.